Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

ΘΕΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑ

Πάνω από 1.000.000 άνεργοι στη χώρα μας, επίσημα γιατί ανεπίσημα αναφέρονται σε 1.500.000. Από αυτούς το ποσοστό που αναλογεί στη νεολαία φτάνει ή και ξεπερνάει το 50%. Η κατάσταση με τη ρότα που έχουν χαράξει η κυβέρνηση και τα κυρίαρχα κόμματα, είτε τη στηρίζουν είτε "όχι", κατ' εντολήν της τρόικα δεν δείχνει να έχει διέξοδο για τον εργαζόμενο λαό. Ήδη με το νέο μνημόνιο το επίδομα ανεργίας μειώνεται κατά 112 ευρώ και από 461 γίνεται 359! Κατά τα άλλα οι άνεργοι πρέπει να αντεπεξέλθουν πέρα από την καθημερινή τους επιβίωση και στα κάθε είδους χαράτσια από τα οποία δεν εξαιρούνται.
Μπροστά στη φτώχεια και την ανεργία που μας ετοιμάζουν πρέπει οι αντιδράσεις μας να συνεχιστούν και να αποκτήσουν πιο μαζικό χαρακτήρα. Ήδη έχει γίνει μια προσπάθεια συγκρότησης Επιτροπής Ανέργων στη γειτονιά μας (δείτε εδώ).
Τη Δευτέρα που μας έρχεται, 5 Μάρτη, στις 7 το απόγευμα θα συγκεντρωθούμε στο στέκι μας στα Σεπόλια για να συζητήσουμε το θέμα της ανεργίας, για την Επιτροπή Ανέργων και τις δράσεις μας πάνω σε ένα πρόβλημα που όσο πάει και γενικεύεται. 
Είναι σημαντικό να είμαστε όλοι εκεί και να εκφράσουμε τις απόψεις μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογΙου