Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 19.30 ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΟΥΣ


Με επίθεση με ξύλο και δακρυγόνα, εκ μέρους των ΜΑΤ, αντιμετωπίστηκαν σήμερα το πρωί οι εργάτες της Χαλυβουργίας, οι οποίοι, ως γνωστόν, συνεχίζουν την απεργιακή κινητοποίησή τους.
Ο «λόγος» της επίθεσης των ΜΑΤ δεν ήταν κανένας άλλος από τη βίαιη διάλυση των απεργών, που επέμεναν στη διαμαρτυρία τους για τη συνέχιση της παρουσίας των αστυνομικών διμοιριών, με πολλές, μάλιστα, παραταγμένες αστυνομικές κλούβες, έξω από την πύλη του εργοστασίου της Χαλυβουργίας.
Η κυβέρνηση, δια του υπουργού Εργασίας Γ. Βρούτση, επανήλθε σήμερα (23/7) στο θέμα του «διαλόγου», προασπιζόμενη πλήρως τα συμφέροντα του επιχειρηματία Μάνεση. Ο Γ. Βρούτσης ζήτησετη λήξη της απεργίας προκειμένου να συναντηθεί αύριο (24/7) με το σωματείο των εργαζομένων.
Σε γραπτή ανακοίνωσή του, ο υπουργός δήλωσε τα εξής«Πεποίθησή μου είναι, ότι τα προβλήματα που ανακύπτουν στο χώρο της εργασίας μπορούν να επιλυθούν με έναν τρόπο. Με ανοιχτό και ειλικρινή διάλογο, με αμοιβαίες υποχωρήσεις, με πνεύμα συνεννόησης και ρεαλιστικής αντιμετώπισης των συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί στην ελληνική οικονομία. Στο πλαίσιο αυτό, είμαι έτοιμος να συνεχίσω το διάλογο για το ζήτημα της Χαλυβουργίας. Αυτή τη φορά, όμως, με ανοιχτό το εργοστάσιο, χωρίς λουκέτα και αλυσίδες, χωρίς αστυνομική παρουσία».
Ως γνωστόν, τη συνέχιση, με μεγάλη πλειοψηφία, της απεργίας αποφάσισαν το Σάββατο οι εργαζόμενοι της Χαλυβουργίας.
Σήμερα Τρίτη το σωματείο των χαλυβουργών καλεί σε πορεία συμπαράστασης στην Ομόνοια στις 7:30 μ.μ., καθώς και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογΙου