Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ (πρώην) 7ου ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΙΚΑ
ΣΥΓΚEΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ

Όσοι συγκεντρωθήκαμε την Πέμπτη την απόγευμα ένα από τα ζητήματα που συζητήσαμε ήταν αυτά της υγείας, για όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα και για το τι σχεδιάζει η κυβέρνηση από 'δω και πέρα.
Μια από τις περιπτώσεις νοσοκομείων που μεθοδευμένα προσπαθεί να κλείσει η κυβέρνηση, πολιτική που την εφαρμόζει με ιδιαίτερο ζήλο η διοίκηση του Κωνσταντοπούλειου νοσοκομείου (Αγ. Όλγα), είναι αυτή του πρώην 7ου νοσοκομείου ΙΚΑ στα Πατήσια.
Οι εργαζόμενοι σε αυτό εδώ και πάνω από ενάμιση χρόνο βρίσκονται σε συνεχής κινητοποιήσεις, πολλές φορές μαζί με τους κατοίκους των γύρω περιοχών, χάρη στις οποίες δεν έκλεισε ακόμη (όπως π.χ. το πρώην 6ο που ουσιαστικά έχει διαλυθεί). Η διοίκηση και η κυβέρνηση βέβαια δεν έχουν παραιτηθεί από τους "ευγενικούς" στόχους τους περί νοικοκυρέματος σε βάρος μας της οικονομίας της χώρας μέσω του κλεισίματος και αυτού του νοσοκομείου.
Τις τελευταίες μέρες έχει εντείνει τις προσπάθειές της και με εκβιαστικούς - τρομοκρατικούς τρόπους, αλλά και με προσπάθειες να διαιρέσει τους εργαζόμενους, προσπαθεί να μετακινήσει εργαζόμενους από το νοσοκομείο προς την Α. Όλγα και όχι μόνο. Να σημειώσουμε ότι η παθολογική κλινική δεν δουλεύει εδώ και μήνες μιας και δεν αντικαθιστούνται οι γιατροί που πήραν σύνταξη.
Με τη μέθοδο των μετακινήσεων λόγω αναγκών από το "μικρό" νοσοκομείο προς το "μεγάλο" φροντίζουν και με τη μη συμμετοχή του νοσοκομείου στις εφημερίες (το ΕΚΑΒ δεν πάει πλέον περιστατικά) σκοπεύουν να καταλήξουν στη μη χρησιμότητα του νοσοκομείου οπότε και στο κλείσιμό του.
Οι εργαζόμενοι και αυτή τη φορά αντιδρούν με κινητοποιήσεις.
Η συνέλευσή μας, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά παλαιότερη απόφασή μας, συμμετέχουμε στον αγώνα να μην κλείσει το νοσοκομείο (όπως και κανένα άλλο) για χάρη καμιάς τρόικας και χρέους που δεν χρωστάμε.
Αγωνιζόμαστε για το δικαίωμά μας στη δημόσια δωρεάν υγεία και στεκόμαστε στο πλάι των εργαζομένων του νoσοκομείου, μαζί με άλλες συνελεύσεις γειτονιών της Αθήνας, ειδικά των περιοχών που καλύπτει το νοσοκομείο.
Σαν μια πρώτη κίνηση θα συμμετάσχουμε στην κινητοποίηση - διαμαρτυρία που θα γίνει τη Δευτέρα 3 του Σεπτέμβρη στο νοσοκομείο.
Εργαζόμενοι και κάτοικοι θα συγκεντρωθούμε στην είσοδο του 7ου νοσοκομείου ΙΚΑ, Καυταντζόγλου 11 Πατήσια, στις 10:30 το πρωί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογΙου