Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

6η ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ & ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ «ΑΠΕΛΑΣΤΕ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ»: 29 -30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΣΤΟ ΛΟΦΟ ΚΟΛΩΝΟΥ!

*** Σημείωση: Η Λαϊκή Συνέλευση στηρίζει έμπρακτα την Αντιρατσιστική Γιορτή και θα βρίσκεται με τραπεζάκι και υλικό στο χώρο. Παρακαλούνται τα μέλη της να συμμετέχουν ενεργά στις βάρδιες της (Σάββατο 18.00 - 23.00 και Κυριακή 18.00 - 23.00). Ας είμαστε όλοι εκεί να βοηθήσουμε!

Έλληνες και μετανάστες εργαζόμενοι: Κοινά όνειρα, ίδιοι εχθροί, κοινός αγώνας


ΣΑΒΒΑΤΟ 29 & ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2012

ΛΟΦΟΣ ΚΟΛΩΝΟΥ (Οδός Ιωαννίνων & Καπανέως)


Η 6η Αντιρατσιστική Γιορτή του Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών και της Κίνησης “Απελάστε το Ρατσισμό” ανοίγει τις πύλες της το Σαββατοκύριακο 29 & 30 Σεπτέμβρη και θα είναι για πρώτη χρονιά διήμερη.
Μια ξεχωριστή συνάντηση συνύπαρξης και αλληλεγγύης, αντίστασης και κοινού αγώνα ντόπιων και μεταναστών, απέναντι στον ρατσισμό, τις φασιστικές επιθέσεις και τη μνημονιακή εξαθλίωση της ζωής μας. Με συζητήσεις, συναυλίες, προβολές, δρώμενα, εκθέσεις φωτογραφίας, αφίσας και βιβλίου, παιδότοπο, μπαρ και γεύσεις από τον κόσμο.
Με τη συμμετοχή δεκάδων μεταναστευτικών και προσφυγικών οργανώσεων, σωματείων εργαζομένων, κινήσεων δικαιωμάτων, λαϊκών συνελεύσεων και τοπικών πρωτοβουλιών.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΔΙΗΜΕΡΟΥ

Από τις 4 το απόγευμα ξεκινούν τα πάνελ συζητήσεων:
ΣΑΒΒΑΤΟ 29/9
4 – 6 μ.μ. :
Αίγυπτος και Συρία: Οι Αραβικές εξεγέρσεις σε κρίσιμο σταυροδρόμι
Ομιλητές: Σ. Νταϊκντούκ (Συρία), Τάρεκ Ταραχόνι (Αίγυπτος). Συντονίζει ο Πάνος Πέτρου (ΚΑΡ)
Αντιφασιστικό Κίνημα στην Ευρώπη: Εμπειρίες και προοπτικές
Ομιλητές: Azad Tarhan (Αντιφασίστας ακτιβιστής του Dresden-Nazifrei και στέλεχος του DIE LINKE – Γερμανία) & Ιταλοί ακτιβιστές της συλλογικότητας TUFELO ANTIFASCISTA της Ρώμης. Συντονίζει ο Παναγιώτης Λίλλης (ΚΑΡ)
Μετανάστες εργαζόμενοι την εποχή των Μνημονίων: Σύμμαχοι ή ανταγωνιστές;
Ομιλητες: Λία Φράγκου (Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων), Αποστόλης Καψάλης (Ερευνητής ΙΝΕ – ΓΣΕΕ). Συντονίζει ο Αντώνης Καραβάς (Σωματείο Εργαζομένων «Ερυθρός Σταυρός» – ΚΑΡ)
6 – 8 μ.μ. :
“Ξένιος Ζευς”, στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών, δολοφονίες στα σύνορα: Για την κρίση φταίει ο τραπεζίτης ή ο μετανάστης;
Ομιλητές: Γιάννης Αλμπάνης (Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα), Ελένη Πορτάλιου (αρχιτέκτων, δημοτική σύμβουλος Αθήνας – «Ανοιχτή Πόλη»), Ραμπάπ Χασάν (Αιγύπτια μετανάστρια από το Πέραμα), Δημήτρης Χριστόπουλος (Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου). Συντονίζει ο Θανάσης Κούρκουλας (ΚΑΡ)
ΚΥΡΙΑΚΗ 30/9

4 – 6 μ.μ. :
Νεοναζί στα σχολεία: Πώς απαντάμε;
Ομιλητές: Στέλιος Α. (μαθητής) και Άννα Ζωγάκη (εκπαιδευτικός) από την Πρωτοβουλία Καλλιθέας, μαζί με τον Χρήστο Ρουμπάνη από την Αντιφασιστική Πρωτοβουλία «ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ»
Επίθεση στις οροθετικές γυναίκες από το κράτος, στους ομοφυλόφιλους από τους φασίστες: Ο αγώνας ενάντια στο σεξισμό, την ομοφοβία και το ρατσισμό σήμερα.
Ομιλητές: Βούλα Τάκη (Πρωτοβουλία Γυναικών Ενάντια στο χρέος και τα μέτρα λιτότητας – Θεσσαλονίκη), Αντώνης Σιγάλας (ΟΛΚΕ), Μαρίνα Γαλανού (Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών).
6 – 8 μ.μ. :
Ποιοι και πώς να σταματήσουμε τους νεοναζί;
Ομιλητές: Τάσος Κορωνάκης, Παναγιώτης Λίλλης, Σπύρος Μαρκέτος, Δημήτρης Ψαράς, Azad Tarhan (Γερμανία). (Παρεμβαίνουν ακτιβιστές του Ιταλικού αντιφασιστικού κινήματος, της Πρωτοβουλίας ενάντια στο Φασισμό και τη Ρασιστική Βία Καλλιθέας, της Κίνησης Κατοίκων 6ου Διαμερίσματος, κ.λ.π.)




Τα LIVΕ:

Το ΣΑΒΒΑΤΟ 29/9, από τις 8 μ.μ.
Συγκρότημα Αφγανικής Κοινότητας
ΔΝΤ Band (Κουρδική, Αραβική & Ελληνική Μουσική)
Φοίβος Δεληβοριάς
Ρεμπέτικα τραγούδια μετο Δημήτρη Μυστακίδη
 
Την ΚΥΡΙΑΚΗ 30/9, από τις 8 μ.μ.
DJ-set από Πακιστάν και ΑίγυπτοMc Yinca
Electrobalcana
Imam Baildi


Για περισσότερες πληροφορίες: http://www.ksm.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογΙου