Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Αντιφασιστική Πορεία, Πέμπτη 18 Σεπτέμβρη, 6μ.μ. Κερατσίνι (Π.Τσαλδάρη)


Εκδηλώσεις και δράσεις στα πλαίσια του Αντιφασιστικού Σεπτέμβρη

Στις 18 Σεπτέμβρη συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα από τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής στο Κερατσίνι. Ένα χρόνο μετά, το μήνυμα που έστειλαν οι μεγάλες αντιφασιστικές κινητοποιήσεις παραμένει το ίδιο: «Ποτέ ξανά Φασισμός». Συλλογικότητες, οργανώσεις, ανένταχτοι αγωνιστές και αντιφασιστικές κινήσεις μετατρέπουμε αυτό το μήνα σε Αντιφασιστικό Σεπτέμβρη στις γειτονιές μας. Με σειρά δράσεων, πολιτιστικών και πολιτικών εκδηλώσεων στις γειτονιές του Κερατσινίου, της Δραπετσώνας, του Περάματος, της Νίκαιας, του Κορυδαλλού και του Πειραιά ξηλώνουμε τη νεοναζιστική απειλή. Οι απόγονοι του Χίτλερ, οι καλύτεροι συνεργάτες της εργοδοσίας και των εφοπλιστών, οι συνομιλητές των συνεργατών του Σαμαρά δεν χωράνε στα σχολεία, στους χώρους εργασίας και στις πόλεις μας. Ξέρουμε πολύ καλά ότι οι φασίστες πάνε χέρι χέρι με την βία και την καταστολή που χρειάζεται για να εφαρμοστούν τα μνημόνια, τα μέτρα της κυβέρνησης της Ε.Ε. και του ΔΝΤ. Δε μας πείθει ο όψιμος «αντιφασισμός» της κυβέρνησης που εδράζεται στη θεωρία των δύο άκρων, και τίποτα άλλο πέρα από υποκριτικός δεν είναι.
Την απάντηση στους νεοναζί μπορεί να δώσει η λαική κινητοποίηση, το αντιφασιστικό κίνημα. Μέσα από τις παρεμβάσεις μας, τον πολιτισμό, την παιδεία παλεύουμε για να μην αφήσουμε έδαφος στη φασιστική ιδεολογία.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων :
  • Πέμπτη 18 Σεπτέμβρη, ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, 6 μ.μ συγκέντρωση στο σημείο της δολοφονίας στην Π. Τσαλδάρη και πορεία στους δρόμους του Κερατσινίου. Την ίδια μέρα, μετονομάζουμε την Π. Τσαλδάρη σε «Οδό αντιφασίστα Παύλου Φύσσα». Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στις δράσεις που θα πραγματοποιηθούν νωρίτερα στα σχολεία.
  • Παρασκευή 19 Σεπτέμβρη, μεγάλη συναυλία των φίλων του Παύλου και της πρωτοβουλίας «Δεν Ξεχνάμε» με τη συμμετοχή δεκάδων καλλιτεχνών, στο Σύνταγμα 5 μ.μ
  • Κυριακή 21 Σεπτέμβρη στις 6 μ.μ αντιφασιστική συνέλευση, εκδηλώσεις και συναυλία του συντονισμού των συλλογικοτήτων με τους Εncardia,Φωτεινή Βελεσιώτου, Νατάσσα Μποφίλιου. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιθούν στο πάρκο Σελεπίτσαρι (Αμφιάλη) και η συναυλία στο 3οΛύκειο, δίπλα στο πάρκο.




Για περισσότερες πληροφορίες:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογΙου