Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΝΟΕΜΒΡΗ, 9:30 Μ.Μ. - ΛΑΪΚΟ ΓΛΕΝΤΙ ΣΤΟ ΣΤΕΚΙ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

Συνεχίζουμε με λαϊκό γλέντι με ζωντανή μουσική από φίλους μουσικούς, για να περάσουμε μια όμορφη βραδιά όλοι μαζί με τραγούδι και χορό. 

Για να ενισχύσουμε οικονομικά τη λειτουργία του Στεκιού και των δράσεων της Λαϊκής Συνέλευσης.



Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

ΠΟΛΙΤΙΚΟ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ


ΠΟΛΙΤΙΚΟ- ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ 
Οι πρόσφυγες αδέρφια μας, ο πόλεμος εχθρός μας

Στα πλαίσα του αφιερώματος της Λαϊκής Συνέλευσης Σεπολίων-Κολωνού-Ακ.Πλάτωνος, θα προβληθεί την Κυριακή 22 Νοέμβρη στις 7:00 μ.μ., στο στέκι της (Αμφιαράου 153) η ταινία :

«Welcome» του Φιλίπ Λιορέ, 
Ηθοποιοί : Βενσάν Λιντόν, Φιράτ Αϊβερδί, Οντρέ Ντανά

Γαλλοϊρακινό, μεταναστευτικό δράμα με θέμα τη ζωή και τις περιπέτειες του νεαρού Μπιλάλ. Μια συναρπαστική ιστορία με λιτή γραφή και δυνατές ερμηνείες. 
Είκοσι δυο μίλια νερού - η απόσταση μεταξύ Καλαί και Ντόβερ -στέκονται ως τελευταίο εμπόδιο ανάμεσα στον Μπιλάλ και την αγαπημένη του Μίνα. Ο Μπιλάλ έχει φύγει από το Ιράκ κι έχει ήδη διανύσει απόσταση 4.000 χιλιομέτρων - διασχίζοντας Μέση Ανατολή και Ευρώπη – για να καταλήξει στη Γαλλική πόλη Καλαί.
Στην προσπάθειά του να εισέλθει παράνομα στην Αγγλία εντοπίζεται από τις γαλλικές αρχές και τίθεται υπό επιτήρηση. Εγκλωβισμένος στο Καλαί αγναντεύει τις βρετανικές ακτές και αποφασίζει να διασχίσει την απόσταση που τον χωρίζει από τη Μίνα κολυμπώντας.Γνωρίζεται με τον Σιμόν - τον προπονητή κολύμβησης του τοπικού κολυμβητηρίου - και του εκμυστηρεύεται τον λόγο για τον οποίο επιθυμεί να βρεθεί στην Αγγλία. Ο Σιμόν συγκινείται και αποφασίζει να τον προπονήσει για να διασχίσει το κανάλι της Μάγχης.


Εκδήλωση - Συζήτηση
την Παρασκευή 27 Νοέμβρη, στις 6:30 μ.μ. με θέμα : 

"Αλληλέγγυοι με τους πρόσφυγες. Ενάντια στον πόλεμο, τον τρόμο και την Ευρώπη φρούριο"

Εισηγητές :
Πάνος Πέτρου, δημοσιογράφος
Γιάννης Φραγκούλης, διεθνής παρατηρητής των εκλογών στην Τουρκία


ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΟΛΩΝΟΥ - ΣΕΠΟΛΙΩΝ - ΑΚ.ΠΛΑΤΩΝΟΣ

Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

ΕΚΔΗΛΩΣΗ - ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 ΝΟΕΜΒΡΗ, 6:30 Μ.Μ. ΣΤΟ ΣΤΕΚΙ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ


Η  ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ  ΚΑΤΕΔΑΦΙΖΕΤΑΙ

   Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μετά την ψήφιση του Γ΄ Μνημονίου  με  τη συμμετοχή των προθύμων (ΝΔ–ΠΑΣΟΚ–Ποτάμι), προχωρά με ταχείς ρυθμούς στην  ψήφιση  των προαπαιτούμενων, επιβάλλοντας   νέους φόρους, ιδιωτικοποιήσεις αλλά & μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις.
    Στην καρδιά της επίθεσης βρίσκεται  η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ και η οριστική ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ της σε ένα προνοιακό φιλοδώρημα 360 ευρώ μετά από 40 χρόνια δουλειάς.  Ιδιαίτερα σήμερα με την ανεργία στο  25%-30%, την ανασφάλιστη δουλειά, τη δουλειά μέσω προγραμμάτων( voucher  &  «κοινωφελή») - τα 3ωρα, η νέα γενιά δεν πρόκειται να πάρει καμιάς μορφής σύνταξη.
 Η κυβέρνηση αναμασώντας  όλα τα σαθρά επιχειρήματα των προηγούμενων, περί «βιωσιμότητας»,                                          ολοκληρώνει την κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης. Ξέχασε  τη ληστεία των αποθεματικών των ταμείων από τα θαλασσοδάνεια προς την πλουτοκρατία, το «πάρτυ» με τα δομημένα ομόλογα, το τζόγο στο χρηματιστήριο,  το «κούρεμα των αποθεματικών (PSI).
Η Κοινωνική Ασφάλιση μπαίνει στο ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ!!
 Ο κύριος στόχος Κυβέρνησης & ΕΕ είναι να «απαλλάξουν» οριστικά   κράτος και  εργοδότες από την υποχρέωση για περίθαλψη-πρόνοια-δομές υγείας και μια  αξιοπρεπή σύνταξη για το διάστημα που είμαστε ανήμποροι να δουλέψουμε (λόγω ασθένειας- ανεργίας- γήρατος)
Στο στόχαστρο  μπαίνουν ξανά και ξανά  τα όρια συνταξιοδότησης που πάνε στα 40 χρόνια δουλειάς με όριο τα 62- 67, με νέες  περικοπές στις συντάξεις (κύριες και επικουρικές) με τη μείωση του ποσοστού αναπλήρωσης, την  κατάργηση του ΕΚΑΣ αλλά  & των Βαρέων .
Καμιά αναμονή- καμιά αυταπάτη -κοινός Αγώνας  για:
·         Αποκλειστικά δημόσια, καθολική κοινωνική ασφάλιση . Αποκατάσταση των απωλειών από το PSI. Άμεση χρηματοδότηση των ασφαλιστικών ταμείων. Απόδοση των οφειλών κράτους και  εργοδοσίας στα ταμεία. Αύξηση  εργοδοτικών και κρατικών εισφορών, κατάργηση  εργατικής εισφοράς. Καμία περικοπή σε εφάπαξ και επικουρική σύνταξη.
·         Μείωση ωρών εργασίας & ορίων ηλικίας σύνταξης-αυξήσεις στους μισθούς- σταθερή δουλειά για όλους- επίδομα ανεργίας  χωρίς όρους & προϋποθέσεις.
·         αγώνες με διάρκεια – στόχους & αιτήματα ανατροπής αυτής της πολιτικής

Η Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού-Πλάτωνα-Σεπολίων, καλεί κάθε εργαζόμενο-άνεργο-συνταξιούχο, να συμμετέχει

·       Στήν ΑΠΕΡΓΙΑ την ΠΕΜΠΤΗ 12 Νοέμβρη
και  συγκέντρωση Πατησίων & Στουρνάρη 11 π.μ

·       Στην ΕΚΔΗΛΩΣΗ για την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
Παρασκευή 13 ΝΟΕΜΒΡΗ- 6.30μμ- ΑΜΦΙΑΡΑΟΥ 153
Με Ομιλητές :
  •  Β. Μηνακάκη βιβλιουπάλληλο-συγγραφέα του βιβλίου «Κοινωνική Ασφάλιση»                   και     
  •  Π. Παλαιολόγο Εργατολόγο- νομικό

Συμμετέχουν και παρεμβαίνουν:  Σύλλογος Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»- ΑΤΤΑCK ενάντια στην ανεργία και την επισφάλεια-εργαζόμενοι στο ΜΕΤΡΟ-στο ΕΜΠΟΡΙΟ


ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΟΛΩΝΟΥ - ΣΕΠΟΛΙΩΝ - ΑΚ. ΠΛΑΤΩΝΑ




ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ - ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΩΝ - ΚΡΑΤΟΥΣ


Συνάντηση των συλλογικοτήτων Αττικής, 11 π.μ. , Πατησίων και Στουρνάρη.





ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ 

ΜΕ ΘΕΜΑ «ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ» - ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ


Την Πέμπτη 5/11 έγινε σύσκεψη για το ζήτημα των «κόκκινων δανείων»-πλειστηριασμών μετά από πρόσκληση της Λαϊκής Συνέλευσης Κολωνού – Σεπολίων – Ακ. Πλάτωνα. Συμμετείχαν:
Οι συλλογικότητες γειτονιάς και μέλη του Συντονισμού Αττικής:  Λ.Σ. Κουκακίου – Ν.Κόσμου, Ανοιχτή Πρωτοβουλία Βύρωνα, Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς, Επιτροπή Δράσης Περιστερίου, Λ.Σ. Γκύζη. Οι Εργατικές Λέσχες Ν. Ιωνίας, Καλλιθέας, Κερατσινίου. Η Λέσχη «Αμπάριζα» της Γλυφάδας. Το ΔΙ.Κ.Α. Εξαρχείων. Η Πρωτοβουλία «Πλειστηριασμοί STOP». Η Πρωτοβουλία Εργατικής Λέσχης σε Πατήσια – Γαλάτσι – Κυψέλη. Το Καραβάνι Αγώνα και Αλληλεγγύης. Ο Σύλλογος κατά της αυθαιρεσίας τραπεζών. Συναγωνίστριες/ές από Επ. κατοίκων – φορέων 6ης Δ.Κ. Αθήνας και Συνέλευση Ειρηνοδικείου Ιλίου. Η Πρωτοβουλία ενάντια στους πλειστηριασμούς «SOS Κατοικία».
Επίσης, παρενέβησαν στη συζήτηση το συνδ/κό σχήμα «Πρόταση Προοπτικής Εθνικής Τράπεζας», η «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική» και το ΕΠΑΜ Κυψέλης – Πατησίων – Σεπολίων.
Η πλούσια συζήτηση επικεντρώθηκε στην άμεση προετοιμασία των συλλογικοτήτων για την αντιμετώπιση της επίθεσης κλοπής της ιδιοκτησίας των λαϊκών στρωμάτων, ακόμη και της κύριας στέγης, που οργανώνουν οι δανειστές και υλοποιεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Κομβικό σημείο αποτελεί η πλατιά ενημέρωση στις γειτονιές με κάλεσμα  οργάνωσης, αντίστασης και αγώνα  όσων θα πληγούν άμεσα, αλλά και κάθε τοπικής κοινωνίας.
Αποφασίστηκε:
1.       Η συμμετοχή στην απεργία της 12 Νοέμβρη με διακριτό μπλοκ των συλλογικοτήτων και κεντρικό σύνθημα «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζών – κράτους». Συνάντηση στις 11 η ώρα, Πατησίων και Στουρνάρη. Συνημμένη υπάρχει ανακοίνωση για την απεργία που προτάθηκε από τις Εργατικές Λέσχες Καλλιθέας, Ν. Σμύρνης και Πατησίων – Γαλατσίου – Κυψέλης και μπορεί να αξιοποιηθεί στην προπαγανδιστική δουλειά μας στις γειτονιές.
2.       Η οργάνωση ενιαίας πανελλαδικής καμπάνιας με κεντρική αφίσα και έντυπο υλικό. Η κάθε συλλογικότητα θα την αξιοποιήσει με δικά της μέσα. Θα εξασφαλιστεί η δυνατότητα να εισάγονται στοιχεία επικοινωνίας με την τοπική συλλογικότητα.  Είναι καθοριστικό, μέσα από την καμπάνια, να αναδειχθούν οι αιτίες για τα χρέη που συσσωρεύτηκαν στα λαϊκά στρώματα απέναντι σε τράπεζες – κράτος. Ότι το ζήτημα δεν αφορά «κάποιους που δεν πρόσεχαν», όπως θα γίνει προσπάθεια από κυβέρνηση (σαλαμοποίηση στην αντιμετώπιση) και ΜΜΕ (κοινωνικός αυτοματισμός).  Ότι θα έχει πολλαπλές και βαθιές επιπτώσεις στη λαϊκή κοινωνική πλειοψηφία. Η ολοκλήρωση των στόχων της βίαιης επίθεσης που ξεκίνησε το 2010 απαιτεί παράλληλα με τη λεηλασία του λαϊκού εισοδήματος, την απαλλοτρίωση της λαϊκής ιδιοκτησίας, τη στέρηση του δικαιώματος στη στέγη, το κλείσιμο χιλιάδων μικρών – μεσαίων επιχειρήσεων, τον απόλυτο περιορισμό της αυτοαπασχόλησης αλλά και τον έλεγχο της αγροτικής παραγωγής. Και τα χρέη προς τράπεζες – κράτος αποτελούν ένα από τα εργαλεία που έχουν επιλέξει.
3.       Η απεύθυνση και προς άλλες κεντρικού χαρακτήρα πρωτοβουλίες για τον αναγκαίο συντονισμό των δράσεων. Πρώτο βήμα η συμμετοχή στην ανοικτή συγκέντρωση της 18 Νοέμβρη που καλεί η Πρωτοβουλία «Πλειστηριασμοί STOP» με πρόταση για οργάνωση κεντρικής κινητοποίησης στις αρχές Δεκέμβρη.
4.       Η οργάνωση της παρουσίας στα Ειρηνοδικεία το αμέσως επόμενο διάστημα. Η κάθε συλλογικότητα έχει την ευθύνη να συγκεντρώνει την πληροφορία που την αφορά και να ενημερώνει τις υπόλοιπες για όποια δράση της σε Ειρηνοδικείο.
5.       Η διερεύνηση δυνατοτήτων και μορφών για εξειδικευμένη νομική υποστήριξη. Αρχικά αποστέλλεται συνημμένο κείμενο της συν/ριας Μ. Καρούτσου, δικηγόρου. Θα αποσταλεί και το υλικό που έχει αποφασίσει να προετοιμάσει το σχήμα «Πρόταση Προοπτικής Ε.Τ.», καθώς και όποιο άλλο υλικό ενημερωτικού χαρακτήρα έχει επεξεργαστεί συλλογικότητα.

ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΟΛΩΝΟΥ - ΣΕΠΟΛΙΩΝ - ΑΚ.ΠΛΑΤΩΝΟΣ


Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ, ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ/ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 


Παράσταση διαμαρτυρίας Τετάρτη 4/11/2015, 4.00 μ.μ. στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δραγατσανίου 2 & Σταδίου.  

Κάθε μέρα δεκάδες πρόσφυγες πνίγονται στα νερά του Αιγαίου, γιατί δεν μπορούν να έχουν νόμιμη και ασφαλή είσοδο από τα σύνορα. Η ελληνική κυβέρνηση από κοινού με τις κυβερνήσεις των άλλων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης εφαρμόζουν τη δολοφονική πολιτική των κλειστών συνόρων, ακόμα και για τα θύματα των πολέμων, κατά παράβαση του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου και των διεθνών συνθηκών. Εξωθούν στα χέρια των διακινητών και των κυκλωμάτων εκμετάλλευσης τους πρόσφυγες με τραγικά αποτελέσματα.

Απαιτούμε :

· Να επιτραπεί η νόμιμη και ασφαλής είσοδος και έξοδος των προσφύγων και μεταναστών στην/και από τη χώρα.
· Δωρεάν στέγαση/σίτιση/περίθαλψη. Να ανοίξουν τώρα κτήρια για την αξιοπρεπή εγκατάσταση των προσφύγων. Επαρκής χρηματοδότηση, ενίσχυση των δημόσιων κοινωνικών δομών πρόνοιας και αλληλεγγύης.
· Ελεύθερη και δωρεάν μετακίνησή τους εντός της χώρας και προς τις χώρες προορισμού τους. Δωρεάν μεταφορά τους στα σύνορα.
· Μέριμνα για την επανένωση οικογενειών, για την παροχή ασύλου και την ένταξη των παιδιών στα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς. Χαρτιά για νομιμοποίηση των προσφύγων και μεταναστών.

Εναντιωνόμαστε στις επιδιώξεις ΕΕ, ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, κυβέρνησης και κεφαλαίου.
Να σταματήσουν τώρα οι πόλεμοι και οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και η συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτούς. Φιλία και αλληλεγγύη με όλους τους λαούς. Έξοδος από το ΝΑΤΟ, κλείσιμο των βάσεων, απεμπλοκή της Ελλάδας από συμμετοχή στις εμπόλεμες περιοχές, είτε με χρήση του εδάφους είτε με αποστολή στρατευμάτων.

 Κατάργηση του Δουβλίνου Ι και ΙΙ, του Ευρωστρατού, της Frontex, και των δυνάμεων ταχείας επέμβασης. Να γκρεμιστεί ο φράκτης στον Έβρο. Κλείσιμο κάθε στρατοπέδου συγκέντρωσης και των hotspot. Να τους δίνονται άμεσα ταξιδιωτικά έγγραφα. Άνοιγμα των επίσημων συνόρων για τη διευκόλυνση της διέλευσης των προσφύγων/μεταναστών.


ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ, ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ/ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΤΟ ΣΤΕΚΙ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 5 ΝΟΕΜΒΡΗ, 6 Μ.Μ.


ΚΑΛΕΣΜΑ

Η Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού – Σεπολίων – Ακ. Πλάτωνα καλεί το Συντονισμό Συλλογικοτήτων Αττικής, κάθε συλλογικότητα, μαζικό φορέα, σχήμα εργαζομένων, σε σύσκεψη την Πέμπτη 5 Νοέμβρη, στις 6 μ.μ. στο Στέκι της (Αμφιαράου 153, Μετρό Σεπόλια, αριστερά από τη γωνία του καφενείου προς τα κάτω) με θέματα:

· Ασφαλιστικό – δράσεις στις γειτονιές για τη συμμετοχή στην απεργία στις 12 Νοέμβρη

· «κόκκινα δάνεια» - απελευθέρωση πλειστηριασμών από 1/1/2016 ακόμη και για την κύρια κατοικία: ενημέρωση για τις καταιγιστικές εξελίξεις από πλευράς δανειστών και κυβέρνησης, διαμόρφωση πλαισίου στόχων και δράσεων για την ανάπτυξη κινήματος λαϊκής αντίστασης στην εφαρμογή των μέτρων και ανατροπής των βάρβαρων πολιτικών.



ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΟΛΩΝΟΥ - ΣΕΠΟΛΙΩΝ - ΑΚ. ΠΛΑΤΩΝΑ

ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΙΛΑΤΕΣ ΣΤΟ ΣΤΕΚΙ



Δωρεάν μαθήματα αλληλεγύης Πιλάτες στο στέκι.

Η πρώτη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 7/11 στις 2 μ.μ.
Θα ξεκινήσουμε το Σάββατο γι’ αυτό καλό είναι να έχουμε μαζί μας στρωματάκι και πετσέτα.
Για πληροφορίες - έγγραφές Δευτέρα-Τετάρτη 7-8 μ.μ. στο στέκι, ή στο τηλ 6944668923, ή στειλτε μαιλ στο μαιλ της συνέλευσης


Τι είναι η μέθοδος Pilates και σε τι ωφελεί;

H μέθοδος Πιλάτες είναι μία αυτο -βιωματική μέθοδος εκγύμνασης.

Το Pilates είναι γεμάτο αντιθέσεις, είναι περιέργως σκληρό και παράλληλα αιθέριο, ταυτόχρονα απλό και πολύπλοκο. Ορισμένοι άνθρωποι αντιλαμβάνονται και εκτιμούν αμέσως τα αποτελέσματα της μεθόδου από την πρώτη φορά που δοκιμάζουν. Άλλοι είναι της άποψης ότι είναι μια άσκηση επαναλαμβανόμενη και βαρετή. Όταν όμως περάσουν κάποιοι μήνες κάνοντας την ίδια άσκηση ξαφνικά βρίσκουν πρόσβαση σε καινούργιες πληροφορίες όσον αφορά το σώμα τους. Όποια και αν είναι η αρχική άποψη το αποτέλεσμα παραμένει ίδιο: το σώμα μεταμορφώνεται. O ίδιος ο Pilates συνήθιζε να λέει ότι «σε 5 μαθήματα αρχίζεις να αισθάνεσαι την διαφορά, σε 10 μαθήματα το αισθάνονται και οι άλλοι, σε 20 μαθήματα έχεις ένα εντελώς καινούργιο σώμα».

H μέθοδος Pilates επικεντρώνεται στη συμμετρική στάση του σώματος, στον έλεγχο της αναπνοής, στην ενδυνάμωση των κοιλιακών, στη σταθεροποίηση της σπονδυλικής στήλης, της λεκάνης και της ωμοπλάτης. Επικεντρώνεται επίσης στην ευλυγισία των μυών , στην κινητικότητα των αρθρώσεων και στην ενδυνάμωση μέσω του ολικού εύρους κίνησης. Αντιμετωπίζει το σώμα σαν σύνολο για αυτό και δεν προκαλεί τραυματισμούς. Κάτι που καθιστά την μέθοδο και σαν άριστο μέσo αποκατάστασης τραυματισμών και χρόνιων παθήσεων.

Το 1945 σε μία προσπάθεια του να γίνει γνωστός στο ευρύ κοινό , ο Πιλάτες εξέδωσε το πρώτο του βιβλίο «Return to life through Contrology». Εκεί παρουσίασε το πρόγραμμα ασκήσεων εδάφους. Είναι συγκεκριμένες ασκήσεις εμπνευσμένες από διάφορα είδη γυμναστικής όπως η ενόργανη γυμναστική, η yoga κ.α., οι οποίες ζευγαρώνονται με συγκεντρωμένες αναπνευστικές συνήθειες.
Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μια αυτόνομη μέθοδος εκγύμνασης και αδιαμφισβήτητα αποτελεί ένα σημαντικό συμπλήρωμα για την λειτουργική εκγύμναση του σώματος καθώς και ένα φυσικό μέσο αποκατάστασης . Η μέθοδος Πιλάτες μας διδάσκει ιδανικά πράγματα για το σώμα μας, τα οποία και μπορούμε να μεταφέρουμε στην καθημερινότητα μας. Ακόμα και ένας αθλητής μπορεί να επωφεληθεί αρκετά από τις γνώσεις αυτής της μεθόδου. Ο ίδιος ο Πιλάτες ήταν άλλωστε πυγμάχος, ακροβάτης, σκιέρ κ.α.

Οι ασκήσεις της μεθόδου είναι χωρισμένες σε επίπεδα οπότε είναι ιδανικές για κάθε επίπεδο φυσικής κατάστασης. Κάποιος που δεν έχει ασχοληθεί καθόλου με άσκηση και απεχθάνεται τα βάρη ή το αερόμπικ μπορεί να βελτιώσει την δύναμη και την αερόβια ικανότητα του μέσω του πιλάτες. Από την άλλη εάν ήδη κάποιος γυμνάζεται, η μέθοδος Πιλάτες θα τον βοηθήσει να κάνει καλύτερα την αθλητική του δραστηριότητα.





ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΟΛΩΝΟΥ - ΣΕΠΟΛΙΩΝ - ΑΚ. ΠΛΑΤΩΝΑ



Αρχειοθήκη ιστολογΙου